AMSTERDAM – Het album 21 van Adele heeft in iets meer dan een jaar tijd ruim vier miljoen exemplaren verkocht in Groot-Brittannië. Daarmee heeft ze nipt de verkoopaantallen van Michael Jacksons Bad uit 1987 ingehaald.

Dat meldt The Official Chart Company.

Na de uitzending van de Brit Awards kwam Adele’s tweede album 21 weer op nummer 1 terecht in de Britse albumlijst. Inmiddels staat ze met 21 op de achtste plek van de best verkochte albums aller tijden in haar thuisland Groot-Brittannië.

Van 21 zijn intussen 61.000 exemplaren meer verkocht dan van Bad, één van de tweede noteringen van Michael Jackson in de top 10 van best verkochte albums in het Verenigd Koninkrijk. Ook verkocht Adele van 21 meer exemplaren dan Greatest Hits II van Queen.

Klassiekers

Mochten de sterke verkopen van 21 aanhouden, dan is het aannemelijk dat het album binnen enkele weken ook de klassiekers The Dark Side Of The Moon van Pink Floyd, Brothers In Arms van Dire Straits en Thriller van Michael Jackson in verkoopaantallen voorbij gaat.

Slechts twee albums verkochten in Groot-Brittannië meer dan vijf miljoen exemplaren; Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles (net iets meer dan vijf miljoen) en Greatest Hits van Queen (bijna zes miljoen). Één op de dertien Britten heeft inmiddels een exemplaar van 21 in huis.