AMSTERDAM - Celine Dion kan de komende dagen niet optreden. De zangeres, die bezig is met een concertreeks in Las Vegas, heeft vier shows moeten schrappen vanwege stemproblemen. 

"Celine kampt met een virus dat een ontsteking van haar stembanden veroorzaakt", luidt een verklaring op Dions website.

De shows van zaterdag, zondag, dinsdag en woensdag zijn geschrapt. "Celine is in behandeling voor deze aandoening en moet de komende zeven dagen rust houden om volledig te kunnen herstellen."

Dions eerstvolgende show staat gepland voor zaterdag.

Las Vegas

Dion verzorgt sinds maart weer concerten in Caears Palace in Las Vegas. In hetzelfde resort gaf de 43-jarige zangeres tussen 2002 en 2007 ruim zeshonderd shows. Woensdag moest Dion ook al een concert afzeggen, toen dacht ze dat ze kampte met een keelontsteking.

Dion laat weten dat ze het verschrikkelijk vindt dat de shows zijn afgelast. "Ik hou er niet van om mensen teleur te stellen." Mensen met een kaartje voor de geschrapte shows krijgen hun geld terug.

Caesars Palace stak in 2003 95 miljoen dollar in een speciale concertzaal voor Dion. De zaal is onder meer voorzien van een speciale luchtbevochtiger om Dions stem te beschermen.