AMSTERDAM - Vanaf half maart ligt er weer een nieuw album van Paul de Leeuw in de schappen. Het album heet PAUL en is volgens de zanger het meest persoonlijke dat hij tot nu toe heeft gemaakt.

"Dit ben ik," zegt Paul er zelf over. De presentator kijkt met deze plaat terug op zijn leven en blikt vooruit naar de toekomst. Veel van de songteksten zijn door hemzelf geschreven.

De plaat, intussen de 18e voor Paul, is gemaakt in samenwerking met en geproduceerd door Guus Meeuwis en zijn bandlid Jan Willem Rozenboom.

De samenwerking kwam tot stand na een televisieprogramma van Paul in 2011. De presentator, Guus en Jan Willem raakten met elkaar in gesprek en naar aanleiding daarvan bedacht Paul dat hij zijn nieuwe plaat graag met hen wilde maken.

"Strenge aanwijzingen van het duo hebben mij vocaal goed gedaan. Plezierige momenten in de studio hebben volgens mij geleid tot fantastische nummers. Helaas doe je een eerste ding altijd maar één keer. Want als het aan mij ligt gaan we snel een tweede samenwerking aan", aldus de zanger.

Poephoofd

Dat Paul niet stil zit is geen geheim, vorige maand bracht hij namelijk al een autobiografie annex kookboek uit getiteld kHebjelief, en trek! en momenteel reist hij door het land met zijn nieuwe voorstelling Poephoofd.