AMSTERDAM - The Rolling Stones staan op het punt weer te gaan toeren. Gitarist Ronnie Wood vindt dat zijn band, die dit jaar vijftig jaar bestaat, dat verschuldigd is aan de fans.

"Dat zou mooi zijn toch?", zegt Wood over een nieuwe tournee in een interview met het Britse blad Radio Times.

"Ik heb nog geen idee wat er gaat gebeuren, maar we zijn het onszelf en de fans verschuldigd iets te doen", gaat de 64-jarige rocker verder. Wood is niet de enige Stone die oren heeft naar een tournee. Drummer Charlie Watts liet eerder al doorschemeren dat de Stones hun jubileum niet ongemerkt voorbij willen laten gaan.

Jubileumconcerten

Geruchten over een tournee van de Stones gaan al langer de ronde. Mick Jagger en Keith Richards zouden vorig jaar al gesproken hebben over een reeks jubileumconcerten. De openhartige biografie van de gitarist zou echter roet in het eten gooien. Jagger was niet blij met de manier waarop zijn bandmaatje hem neerzette en zei dat Richards niet meer welkom is bij The Rolling Stones.

"De jongens moeten zich comfortabel bij elkaar gaan voelen", zegt Wood over de volgens hem op handen zijnde toer. "Iedereen wil wel toeren, het is een kwestie van wat losse eindjes bij elkaar knopen en een eenheid vormen."