AMSTERDAM – Hoewel eerder aangekondigd werd dat Coldplay zijn nieuwe album Mylo Xyloto niet op Spotify wilde hebben, zegt de Britse band nu van niks te weten. "Ik was er niet van op de hoogte", vertelt bassist Guy Berryman aan NU.nl.

Eind vorig jaar werd gemeld dat Coldplay Mylo Xyloto niet op de populaire streamingdienst wilde zien. Drummer Will Champion wist wel dat de kwestie speelde. "Maar ik ken de details verder niet", erkent hij. "Er komt waarschijnlijk ook een hoop politiek bij kijken. Meestal is er meer aan de hand dan je ziet. Maar ik weet er echt niks van."

De band ontkent in alle toonaarden gezegd te hebben dat Spotify het nieuwe album niet mag streamen, al toont Berryman enige argwaan over het businessmodel. "Ik heb gehoord dat veel platenmaatschappijen deals hebben afgesproken met Spotify", zegt hij. "Ik heb echter geen idee hoe transparant de boekhouding van Spotify is."

Champion verklaart al blij te zijn als mensen überhaupt een plaat van Coldplay opzetten. "Er gebeurt zoveel en er zijn zoveel manieren om muziek te consumeren, dat het ons verschrikkelijk gelukkig maakt als mensen ervoor kiezen om naar ons te luisteren." Inmiddels is het album overigens wel op Spotify te vinden.