INDIANAPOLIS - Zondag was het dan eindelijk zo ver voor Madonna. De superster trad op tijdens de pauze van de Super Bowl.

De zangeres bracht zowel oude als nieuwe hits ten gehore. Zo kwam Vogue, Like A Prayer en Music voorbij. Voor haar nieuwe hit Give Me All Your Luvin werd de Queen of Pop bijgestaan door de zangeressen Nicki Minaj en M.I.A.

De laatste veroorzaakte nog een rel, door tijdens haar optreden haar middelvinger op te steken, zo melden meerdere media.

''We bieden onze excuses aan voor het ongepaste gebaar'', aldus een woordvoerder van de omroep NBC. ''Het was een spontaan gebaar dat te laat was gezien door ons vertragingssysteem.'' Dit systeem werd in het leven geroepen nadat Janet Jackson tijdens haar optreden voor de Super Bowl in 2004 haar borst liet zien en Nipplegate veroorzaakte.

Bekijk de video van het incident:


 

Groots

Madonna had het groots aangepakt. Het mini-concert werd afgetrapt met de hit Vogue. De Queen of Pop verscheen op het podium verkleed als Cleopatra. Madonna kon tijdens het volgende nummer Music rekenen op de steun van de popgroep LMFAO.

Bekijk het gehele optreden:

Samen met Cee Lo Green, en een heel achtergrondkoor, sloot de 53-jarige zangeres het optreden af met Like A Prayer.

De Super Bowl is het grootste sportevenement in de Verenigde Staten. Gemiddeld 100 miljoen mensen kijken naar de finale van de belangrijkste competitie van het American Football.

Madonna bij SuperBowl