AMSTERDAM - Het is nog maar de vraag of Adam Lambert met Queen gaat toeren.

De 30-jarige zanger zwakt een verhaal daarover af via Twitter. "Ik heb nog helemaal geen gastoptredens toegezegd", schrijft Lambert.

De Britse boulevardkrant Daily Star schreef vrijdag dat Lambert op pad gaat met Brian May en Roger Taylor. "Het is de bedoeling om Freddie Mercury en de band te eren door geweldige nummers te spelen", tekende de krant op uit Lamberts mond.

"Slimme journalisten, mijn uitspraken uit zijn verband rukken", reageert de zanger via Twitter. "Ik heb nog niets toegezegd, ik had het over de EMA's." Lambert trad in november met May en Taylor op tijdens de MTV Europe Music Awards.

Nieuw gezicht

May en Taylor zijn al een tijd op zoek naar een nieuw gezicht voor Queen. De gitarist en drummer willen graag weer toeren met nummers van de Britse band. May vertelde in oktober dat hij ook Lady Gaga wel ziet zitten als zangeres van de band.

Hoewel Lambert ontkent dat hij de zanger van Queen wordt, kan hij wel lachen om het verhaal. "Ik ben wel gevleid dat u dergelijke snelle, roemrijke conclusies trekt", twittert de 30-jarige.