AMSTERDAM – Armin van Buuren wil vrouwelijke vakgenoten een podium bieden. "Vrouwen hebben een fantastische muzieksmaak en sommigen kunnen ook nog eens heel goed draaien", aldus de dj.

"Ik ben nog steeds verbaasd dat merendeel van de huidige dancescene uit mannen bestaat en ik ben echt niet de enige die zo denkt", stelt Van Buuren, die tijdens zijn A State Of Trance 550 Tour een podium inricht voor enkel vrouwen. "Het is al heel lang een frustratie dat van de honderd meest populaire dj’s er slechts een paar vrouw zijn."

"En we weten allemaal dat er geen sfeer is als er geen vrouwen in het publiek staan. Als je de vrouwen wegjaagt, jaag je de mannen ook weg. Dus ik heb besloten een hele stage met alleen vrouwelijke dj’s en artiesten op te zetten. Ook de rest van de crew daar, zoals de vj, mc en stagemanager moeten vrouw zijn."

"Je zult zien dat dit een hele speciale sfeer met zich meebrengt", zegt de dj uit Leiden. Hij denkt dat dit stukje positieve discriminatie er toe bijdraagt dat vrouwen zichtbaarder worden in de dancemuziek. "Het zou te gek zijn als op z’n minst vijftien procent van de DJ Mag Top 100 in 2013 uit vrouwen bestaat."


Armin van Buuren staat op 31 maart in Brabanthallen, Den Bosch.