AMSTERDAM - Drummer Bill Ward ziet mogelijk af van de komende Black Sabbath-reünie. Hij wil graag het nieuwe album en de komende tournee doen, maar Ward vindt zijn contract niet goed genoeg.

"Het afgelopen jaar heb ik in goed overleg meegedaan aan de voorbereidingen van de originele line-up van Black Sabbath", legt Ward donderdag uit op zijn website.

"Maar enkele dagen geleden kreeg ik weer een contract opgestuurd dat 'ontekenbaar' is voor mij. Ik wil alleen meedoen met de reünie als ik een contract krijg dat mij respecteert als origineel lid van de band."

In november werd bekend dat Black Sabbath in de originele line-up een nieuw album gaat uitbrengen en op tournee gaat. In januari kende de band echter een grote tegenslag toen het nieuws naar buiten werd gebracht dat gitarist Tony Iommi kanker heeft: artsen constateerden in een vroeg stadium maligne lymfoom.

Engeland

Om die reden zou de band verder aan het album werken in Engeland. Ward zegt dat hij die beslissing uiteraard begrijpt, maar heeft sindsdien het gevoel gekregen dat hij genegeerd wordt. "Ik heb het vermoeden dat ik pas weer betrokken wordt bij het proces als ik het contract heb getekend."

De 63-jarige Ward zegt zich belabberd te voelen over zijn beslissing, maar benadrukt het niet om het geld te doen. "Ik wil graag meedoen, maar tegelijkertijd moet ik ook voor mezelf opkomen."