HILVERSUM - Zangeres Desray, bekend van de hitformatie 2 Brothers on the 4th floor uit de jaren ’90, is een stap dichterbij haar zo gekoesterde solocarrière.

Donderdagavond was in The Winner is… te zien hoe Desray met het lied River Deep - Mountain High haar rivaal Anita Heilker van de Dolly Dots van het podium afblies.

Met het swingende nummer van Ike en Tina Turner verwierf Desray 99 stemmen van de 101-kopppige jury. Anita Heilker moest in de SBS6-show met 2 stemmen genoegen nemen.

De Dolly Dot van weleer zong Don’t Know Why van Norah Jones. Ze wachtte de jury-uitslag overigens niet af en sloot een deal met Anita door 2500 euro aan te nemen, waardoor Desray automatisch doorgaat naar de volgende ronde.

Andere kant

Desray wil wel eens wat anders zingen dan Never Alone en Dreams, nummers waarmee ze de wereld veroverde en nog steeds schnabbelt.

''Ik wil een andere kant van mezelf laten zien en The Winner is… biedt daar een heel mooi podium voor’’, aldus de zangeres, die op haar eigen cd Desray Classics ook al een ander genre dan dance aanboorde.

Desray vond het onwijs spannend om op het podium te staan, de competitie aan te gaan en beoordeeld te worden door een jury. ''Je hoorde aan mijn stem hoe gespannen ik was’’, vertelde ze na afloop.