AMSTERDAM - Katy Perry gaat optreden tijdens de Grammy Awards. Het wordt het eerste televisieoptreden van de 27-jarige zangeres sinds de aankondiging van haar scheiding van Russell Brand.

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter.

Eerder zou Perry optreden op de People's Choice Awards, maar de zangeres liet vanwege haar huwelijksperikelen verstek gaan.

Ook Adele treedt voor het eerst in lange tijd weer op. De Britse zangeres werd in november geopereerd aan haar stembanden en maakt na maanden radiostilte haar rentree op de Grammy Awards.

Bruce Springsteen

De line-up van artiesten die optreden tijdens de Grammy Awards wordt steeds groter. Eerder werd al bekend dat onder meer Foo Fighters, Bruno Mars en Adele op het podium staan. De organisatie onthulde donderdag dat ook Bruce Springsteen en de E Street Band optreden.

De Amerikaanse rocker komt vaker op het awardfeestje. Hij heeft al twintig keer een Grammy gewonnen. Het optreden is het begin van een druk jaar voor the Boss. Niet alleen komt in maart zijn nieuwe album uit, ook staat er een tournee gepland. Op 28 mei is Bruce op Pinkpop te zien.

De organisatie van het prestigieuze awardgala heeft ook laten weten dat twee van de sterren die een prijs uitreiken ex-Beatle Ringo Starr en acteur Jack Black zijn.