AMSTERDAM - De Roemenen zijn fan van Jan Keizer en Anny Schilder. Het Volendamse duo trad eind vorig jaar op in het land en dat smaakte naar meer.

Hun concert in Sibiu trok ruim vierduizend fans en Roemenië heeft het tweetal gevraagd om terug te komen.

BZN was in zijn hoogtijdagen al een grote naam in Roemenië en is nog steeds een graag geziene gast.

"Toen we bij ons hotel in Sibiu aankwamen, heb ik Beatlesque taferelen gezien. Huilende fans, jong en oud en Jan en Anny kregen van alle kanten cadeautjes aangeboden", vertelt zaakwaarnemer Menno Muis.

Kleding

Het concert van vorig jaar in Sibiu had nogal wat voeten in de aarde. Zo waren er problemen met apparatuur en kleding, die op het laatste moment met een privévliegtuig werden ingevlogen. Toch kwam alles goed en werd de Roemeense behoefte naar de palingsound groter.

Een promotor vroeg het tweetal terug en samen met First Show Band, waarmee ze eerder ook optraden, geven Jan en Anny twee concerten. Op 20 maart staan ze in Timisoara en op 22 maart zijn ze in Cluj te zien.

Duo

Jan Keizer en Anny Schilder zaten eerder samen in BZN, waar de zangeres in 1984 uitstapte. Na ruim 25 jaar kwamen ze weer bij elkaar en nu treden ze als duo op. In 2010 kwam hun album Together Again uit.