AMSTERDAM - Arctic Monkeys en Muse zijn de grote kanshebbers voor de Britse NME Awards. Arctic Monkeys is zeven keer genomineerd, Muse vier keer genomineerd.

De frontmannen van beide bands strijden ook tegen elkaar voor de titel held van het jaar.

De bands zijn ook allebei genomineerd voor de beste Britse band, een prijs die Muse de laatste twee keer heeft gewonnen. Dit jaar gaat Muse ook de strijd aan met Coldplay voor de titel van slechtste band, een prijs die vorig jaar naar de Jonas Brothers ging.

De zanger van Muse, Matt Bellamy, maakt ook dit jaar kans op de prijs voor meest sexy man, hij strijdt hiervoor tegen bandgenoot Dominic Howard.

Born This Way

Lady Gaga, die vorig jaar held van het jaar werd, is ook genomineerd. Nu maakt ze kans op de award voor slechterik van het jaar. Haar album Born This Way is genomineerd voor het slechtste album. Haar Twitterpagina valt wel in de smaak: deze is genomineerd voor beste blog of Twitterpagina.

De Amerikaanse rockband My Chemical Romance was vorig jaar de grote winnaar. Zij sleepten toen de prijzen voor beste internationale band en beste video in de wacht. De winnaars van dit jaar worden op 29 februari in Londen bekendgemaakt.