AMSTERDAM – De Britse rockzanger Reg Presley beëindigt zijn ruim vijftigjarige carrière nadat longkanker bij hem is geconstateerd. Hij zong onder meer het nummer Wild Thing.

Dat meldt de zanger op de website van The Troggs.

Presley laat weten dat hij momenteel chemotherapie ondergaat en zich naar omstandigheden goed voelt. "Het betekent wel dat ik The Troggs vaarwel moeten zeggen en met pensioen moet gaan", schrijft de inmiddels 70-jarige frontman.

In 1992 overleed de originele drummer van The Troggs, Ronnie Bond, kort na het opnemen van het laatste album Athens Andover. Oprichter en gitarist Dave Wright stierf in 2008, maar Presley bleef touren met The Troggs. Alleen gitarist Chris Britton is nog over van de originele bezetting.

Coverversie

Wild Thing is nog altijd het bekendste nummer van The Troggs. Het werd geschreven door Chip Taylor en in 1965 voor het eerst op plaat gezet door de uit New York afkomstige rockband The Wild Ones. De coverversie van The Troggs bereikte een jaar later de eerste plek in de Amerikaanse Top 100.

Toch was het niet overal de grootste hit van The Troggs. Zowel in Nederland als in Groot-Brittannië was With A Girl Like You het best verkochte nummer van de band en in beide landen kwam het op de eerste plek van de hitlijsten. Reg Presley schreef ook Love Is All Around, een millionseller in de versie van Wet Wet Wet in 1994.