AMSTERDAM - Garbage gaat na een jarenlange pauze weer toeren door Europa.

De Amerikaanse rockband kondigt aan optredens te geven in het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Frankrijk, weet het Britse muziektijdschrift NME. Eerder werd al bekend dat Garbage een aantal festivals aandoet deze zomer.

De band kondigde in 2005 een pauze aan, voor nog onbepaalde tijd. Leadzangeres Shirley Manson liet twee jaar geleden doorschemeren dat ze met de overige bandleden de studio was ingedoken.

Garbage kondigt maandag aan dat het nieuwe album Not Your Kind of People gaat heten. Dit is de eerste cd die de band uitbrengt sinds Bleed Like Me uit 2005. De cd komt uit op 14 mei. De nieuwe plaat wordt onder het eigen platenlabel Stunvolume uitgebracht.

Toer

Het is nog niet bekend of Garbage, bekend van hits als Androgyny, met de toer ook een bezoek brengt aan Nederland. Het laatste concert van de band in Nederland vond in 2005 plaats in het Amsterdamse Paradiso.

Vorige week werd bekend dat Garbage optreedt in België tijdens het festival Rock Werchter, dat plaatsvindt van 28 juni tot en met 1 juli.