AMSTERDAM - Happy Mondays komt in mei weer bij elkaar in de originele bezetting voor een toer van een maand. Dat heeft zangeres Rowetta Satchell bevestigd tegenover de BBC.

Geruchten over een reünie deden al enige tijd de ronde.

Volgens Satchell waren de bandleden al enige tijd in gesprek over een hereniging, maar werd de knoop pas vorige week doorgehakt.

"We willen een fantastische show neerzetten", vertelt Satchell. Hoewel de formatie uit Manchester eerder opnieuw bij elkaar kwam, is het voor het eerst sinds 1992 dat de band in de originele bezetting zal spelen.

Familie

De zeven bandleden kwamen vorige week bij elkaar 'om te zien of ze met elkaar in een ruimte konden zitten', verwijst Satchell naar het bewogen verleden van Happy Mondays. "We vonden dat het alleen zou werken als we met de hele, oorspronkelijke bezetting bij elkaar zouden komen. We hebben er enorm veel zin in. Het is mijn familie, ik heb ze gemist."


Happy Mondays, bekend van nummers als Hallelujah en God's Cop, werd in 1980 opgericht en kwam onder meer in 1999 weer bij elkaar. Twee jaar later werd die hereniging beëindigd, waarbij basgitarist Paul Ryder zwoor dat hij nooit meer met met zijn broer, zanger Shaun Ryder, zou optreden.