AMSTERDAM – Na The Cure, Soundgarden en Bruce Springsteen strikt festivalorganisator Jan Smeets ook folkband Mumford & Sons voor Pinkpop. De komst van Heideroosjes wordt vooralsnog ontkend.

De festivalorganisatie bevestigt de komst van Mumford & Sons.

Mumford & Sons debuteert op het popfestival in het Zuid-Limburgse Landgraaf, maar was wel al eerder te zien op Lowlands. Op 29 februari maakt Jan Smeets in Paradiso, Amsterdam de volledige programmering van Pinkpop bekend.

De Limburgse omroep L1 meldde eveneens de komst van de uit Horst afkomstige punkband Heideroosjes, op basis van een door 3FM-dj Giel Beelen uitgelokte uitspraak van Jan Smeets. "Ze staan niet op de lijst", zegt Smeets tegen NU.nl.

"Dat wil niet zeggen dat we over vijf weken misschien alsnog aankondigen dat ze er staan, maar op dit moment is er nog geen sprake van", aldus de festivalorganisator. Heideroosjes reageerde al verheugd op zijn twitteraccount. “Verrassend en fijn nieuws van Jan Smeets!” Helaas moet Smeets de band nu teleurstellen.

Heideroosjes-manager Eric Schoeber laat weten dat er wel contact is geweest met Buro Pinkpop over een optreden van de band op het festival, maar dat er nog geen bevestiging is gekomen vanuit Jan Smeets. "Er is nu een beetje een rare situatie ontstaan", reageert Schoeber. "Maar de band wil graag de bus instappen richting Landgraaf."