AMSTERDAM – Het opbouwen van een zangcarrière ging rapper Gers Pardoel niet gemakkelijk af. "Talent voor rappen heb ik niet. Ik luisterde veel naar hiphop, maar zelf rappen, daar bakte ik niks van. Toch bleef ik schrijven en opnemen."

Dat vertelt Gers in een interview met Flair.

"De hoop heb ik nooit opgegeven, al zeiden genoeg mensen: ‘Houd er eens mee op’. Ik had mezelf ten doel gesteld om binnen tien jaar met een succesvol album te komen en dat is gelukt."

"Ik heb nul aanleg, maar ik heb goed geluisterd, veel getraind en er daarna mijn eigen draai aan gegeven."

Zijn succes heeft Gers geen windeieren gelegd. De rapper zit er sinds zijn doorbraak zowel financieel als emotioneel een stuk meer warmpjes bij dan vroeger. "Ze zeggen geld maakt niet gelukkig, maar geen geld maakt best ongelukkig. Ik heb nu veel minder zorgen dan vroeger."

Superemotioneel

Voordat Gers besloot zich volledig op zijn zangcarrière te storten had hij een drukke baan. Het combineren van beide eiste gaandeweg echter steeds meer zijn tol. Vooral emotioneel was het een roerige periode voor Gers.

"Dat leven was niet vol te houden. Ik liep bij een psycholoog, omdat ik zo druk was dat ik zelfs in mijn slaap niet kon stoppen met denken. Superemotioneel was ik en vooral heel moe."

Ommezwaai

Op een gegeven moment was het allemaal niet meer te bolwerken en moest Gers een uitkering aanvragen. Dit zorgde voor een ommezwaai in zijn leven.

"Ik kon me toen 200 procent richten op de muziek en stak alleen nog energie in wat ik echt leuk vond. Er waren wel dagen dat ik me rot voelde. Maar zonder die dagen waardeer je de leuke dagen ook niet"

"Ik heb energie gehaald uit die slechte momenten en altijd gedacht: het kan nu alleen maar beter worden."