HILVERSUM - In de eerste aflevering van de afvalrace The Winner Is… ligt het bekende duo Loïs Lane er al uit. Loïs Lane verloor het duel tegen Lilian Day Jackson.

De zusjes Suzanne en Monique Klemann wisten slechts 31 juryleden te overtuigen met het zingen van hun vroegere hit It’s The First Time.

Een overgrote meerderheid van 70 juryleden liet Lilian Day Jackson na het zingen van het lied Natural Woman doorgaan.

Daarmee verdiende de voormalig Spargo-zangeres net als de kandidaten uit de overige zeven categorieën 2500 euro. Per ronde neemt dit bedrag toe tot 1 miljoen euro in de finale van de SBS6-show.

Geldbedrag

De zusjes Klemann hadden ervoor kunnen kiezen een deal te sluiten met hun opponent en voor het geldbedrag te kiezen. In plaats daarvan volgden ze het advies van hun manager op en wachtten ze het juryoordeel af.

Juryvoorzitter Jeroen van der Boom koos naar eigen zeggen ''voor de charmes van Loïs Lane", maar kreeg de rest van de jury niet mee.

De dames van Loïs Lane schrokken zienderogen van het grote verschil waarmee ze de battle verloren, maar reageerden sportief op hun verlies: ''We deden mee om te laten zien dat we er nog zijn. We are still alive."

Kijkcijfers

The Winner Is… wordt gemaakt door John de Mol en zijn team van The Voice of Holland. De Mol en SBS6 koesteren de hoop dat de kwakkelende zender hiermee de komende weken uit het dal kruipt.

De show trok uiteindelijk ruim een miljoen kijkers. Presentator Beau van Erven Dorens moest het afleggen tegen Wie Is De Mol (AVRO, 1,5 miljoen kijkers) en de speelfilm Avatar (RTL4, 1,2 miljoen).

Producent John de Mol had eerder al gezegd dat hij met The Winner Is hoopte op 1,2 miljoen kijkers. Het waren er uiteindelijk 1.080.000.