AMSTERDAM - De muziek van Etta James vliegt sinds haar overlijden over de toonbank. De verkoop is met 378 procent gestegen.

Dat schrijft het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard.

In de Verenigde Staten zijn sinds haar overlijden afgelopen vrijdag ruim dertigduizend albums verkocht. Daardoor doet James het ook in de Amerikaanse hitlijsten erg goed.

Haar Best Of-album levert James postuum een record op. De plaat bereikt de 46e plaats in de Amerikaanse albumlijst. Zo hoog eindigde de blueszangeres nooit in de albumlijst, haar persoonlijk record stond op 68.

Grammy Awards

Etta James overleed vrijdag in Californië op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Daarnaast leed ze ook dementie en nierproblemen. James kampte al jaren met een slechte gezondheid. Zo ontwikkelde ze in de jaren zestig een verslaving aan alcohol en drugs en zat ze in meerdere afkickklinieken.

De blueszangeres is vooral bekend van hits als At Last en I Just Wanna Make Love To You. Voor haar muziek won James in totaal zes Grammy Awards. Haar laatste album bracht ze in november uit. Etta James wordt zaterdag begraven.