BAKOE - Nederland moet het op donderdag 24 mei tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival opnemen tegen een groot aantal gevreesde Oostbloklanden.

Woensdagavond werden de plekken in de twee halve finales van het Europese liedjesfestijn verdeeld. Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

De eerste halve finale met 18 artiesten staat op dinsdag 22 mei op het programma. Nederland is twee dagen later aan de beurt in de tweede halve finale. De Nederlandse afvaardiging neemt het op tegen de acts uit Servië, Portugal, Macedonië, Wit-Rusland, Malta, Oekraïne, Armenië, Bulgarije, Zweden, Georgië, Slovenië, Estland, Turkije, Slowakije, Kroatië, Noorwegen, Litouwen en Bosnië-Herzegovina.

Zes landen hoeven niet mee te doen aan de halve finales. Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en gastland Azerbeidzjan zijn direct geplaatst voor de finale eindstrijd.

Het is nog niet bekend wie in mei namens Nederland naar Bakoe afreist. Op 26 februari strijden Raffaëla Paton, Joan Franka, Ivan Peroti, Pearl Jozefzoon, Tim Douwsma en Kim de Boer om de gunst van de vakjury en de tv-kijker.