HILVERSUM - De wegen van Loïs Lane en voormalig Spargo-zangeres Lilian Day Jackson kruisen elkaar in de nieuwe muziekshow The Winner Is... van SBS6.

Talpa-producent John de Mol toonde maandag in Hilversum de eerste beelden van de nieuwe talentenjacht waarmee hij zijn zender vanaf donderdagavond nieuw leven in wil blazen.

Uit de beelden blijkt dat de zusjes Suzanne en Monique Klemann in de tv-studio behoorlijk schrokken van hun opponent in de categorie professionals. Ze kennen elkaar goed uit het vak. In de tv-show zijn ze echter elkaars concurrent, omdat er maar eentje naar de volgende ronde kan.

'We doen mee, omdat we het leuk vinden te laten zien dat we er nog zijn', zeggen de zusjes Klemann, die hun hit It's The First Time ten gehore brengen. Soulzangeres Lilian Day Jackson zet haar beste beentje voor met het lied Natural Woman.

Honderdkoppige jury

In de SBS6-show moeten bekende en onbekende kandidaten elkaar steeds in een battle verslaan, maar ze kunnen ook voortijdig de arena verlaten door te kiezen voor een geldbedrag die in de eerste ronde 2500 euro bedraagt.

Een honderdkoppige jury geeft de doorslag en wijst een winnaar aan. Juryvoorzitter Jeroen van der Boom kiest voor Loïs Lane, maar of de overige honderd juryleden het met hem eens zijn, houdt SBS6 geheim tot de uitzending op donderdagavond.

Jeroen van der Boom

Jeroen van der Boom maakt deel uit van de jury. Hij rekent erop dat de show donderdagavond van start gaat met 1 miljoen kijkers. "We moeten bescheiden zijn. We zijn blij met een miljoen", zei de juryvoorzitter maandag op de perspresentatie van de nieuwe talentenjacht van de makers van The Voice of Holland.

"Het is niet een wereldwonder waar we hier over spreken, maar gewoon een nieuw tv-programma", zegt Van der Boom.

"Maar wel eentje dat met veel liefde en energie wordt gemaakt. En waarin goed wordt gezongen. We proberen er echt een leuk televisieprogramma van te maken. In het verleden heeft SBS6 wel eens te hard van de daken geroepen dat hun programma's de sensatie van het jaar zijn, terwijl de zender dat niet waar kon maken."