AMSTERDAM – Uit Nijmegen komt rocksensatie Black Bottle Riot. Het titelloze debuutalbum werd in november gepresenteerd in een uitverkocht Doornroosje. "Het was net een circus, maar de muziek bleef centraal staan."

Volgens gitarist Mike Sedee was de albumrelease een van de beste avonden uit zijn leven. "Het was voor iedereen een memorabele avond. Het was ons eigen feestje, met hier en daar een geintje, maar bovenal goede en harde muziek." De afgelopen periode gingen nog meer dromen van de muzikant in vervulling op het podium.

"We mochten openen voor Black Stone Cherry en Rival Sons, twee Amerikaanse bands. Het is geweldig om dan voor een volle bak te spelen." Sedee is zelf erg nuchter over het eigen succes van Black Bottle Riot. "Het gaat erg goed met ons, maar we trekken nog geen volle zalen."

Dat is een van de redenen waarom de band zo geniet van de support shows die ze spelen. "In dit stadium moeten we zoveel mogelijk mensen bereiken om groot te worden en dat kan door te openen voor grote andere bands."

Hard

Ook is de band bevestigd voor het jaarlijkse Eurosonic-festival in Groningen. "Eerlijk gezegd ben ik niet zo bekend met Eurosonic", lacht Sedee. "Ik weet dat de hele muziekindustrie daar rondloopt, maar dat maakt voor ons niet uit. We spelen gewoon een show zoals altijd: lekker hard en vol energie."

Black Bottle Riot is dan ook een band die liever met de dag leeft, dan grootse toekomstplannen maakt. "We vinden het op zich wel fijn om plannetjes te maken, maar zullen nooit ver vooruitkijken. We doen alles in kleine stapjes."

Onderweg

Sedee licht toe: "Men zegt wel eens dat de weg ergens naar toe veel belangrijker is dan het arriveren. Dat is bij ons in de band ook zeker het geval: het onderweg zijn is voor ons veel interessanter dan een hoger einddoel behalen." Momenteel is de band al druk in de weer met het schrijven van nieuwe nummers, die op een EP zullen verschijnen.

De band repeteert veel en kijkt er naar uit om ook het nieuwe materiaal live ten gehore te brengen. Volgens Sedee is Black Bottle Riot dan ook op zijn best. "De vibe en energie die een zaal meegeven zijn niet vast te leggen op plaat. Bovendien zijn onze jams per shows verschillend, afhankelijk van de dosis koffie", sluit hij lachend af.


Black Bottle Riot staat op 13 januari op Eurosonic. Bekijk hier de overige tourdata.


Lees meer over Eurosonic en Noorderslag in het festivaldossier