HILVERSUM - Raffaëla Paton is een van de zes kandidaten die de TROS heeft geselecteerd voor het Nationaal Songfestival.

Haar nummer heet Chocolatte, zo maakte de omroep donderdag bekend.

De andere kandidaten zijn Tim Douwsma (Undercover Lover), Joan Franka (You and Me), Ivan Peroti (Take me as I am), Pearl Jozefzoon (We can Overcome) en Kim de Boer (Children of the World).

Selectiecommissie

De kandidaten zijn gekozen uit totaal 491 inzendingen. De selectiecommissie, bestaande uit Peter Kuipers, John de Mol, Daniel Dekker, André de Raad, Natascha Lammers en Cornald Maas, heeft naast 'kant en klare' inzendingen ook combinaties gemaakt van ingezonden nummers en artiesten.

De kandidaten gaan op het Nationaal Songfestival op 26 februari de strijd met elkaar aan. Die avond wordt bekend wie Nederland vertegenwoordigt bij het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan.

Van de zes kandidaten zijn er vijf bekend van tv-talentenjachten. Raffaëla Paton was te zien in Idols en The Voice of Holland en ook Pearl Jozefzoon, Joan Franka en Kim de Boer deden mee aan The Voice. Tim Douwsma deed eerder mee an So you wannabe a star.

Vorig jaar riep de TROS alle zangers en componisten met songfestival-ambities op hun inzending in een grote koffer voor de deur van het omroeppand te deponeren. In drie maanden kwamen 491 nummers binnen..