Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Melkweg Amsterdam, Melkweg

Grote Prijs voor WOOT en Zanillya

AMSTERDAM - De Haagse rockband WOOT heeft zaterdagavond met zijn psychedelische, op de jaren 60 geïnspireerde muziek de Grote Prijs van Nederland in de categorie rock/alternative binnengesleept.
Door ANP

Op het hiphoppodium wist Zanillya het meest te imponeren met haar mengeling van hiphop, reggae, blues, soul en jazz. De organisatie van de prijs voor aanstormend talent maakte dat in de nacht van zaterdag op zondag bekend.

De prijs, die speciaal is gericht op livemuziek, levert de winnaars een bedrag van 5.000 euro, een reeks optredens, coaching en studiotijd op.

WOOT had in de finaleronde in de Melkweg in Amsterdam concurrentie van Stefany June, The Information, Evant Garden, The Pikeys en Sparrow Falls.

Drietalig

Zanillya gaf haar drietalige optreden (Nederlands, Engels en Papiamento) in poptempel Paradiso. Yori Swart won daar eerder op de avond de prijs in de categorie singer/songwriter.

'Voedsel voor de geest' noemt de organisatie van de prijs de poëtische teksten van artieste Zanillya, die in Tilburg studeert aan de Rock Academy.

In de categorie Dance/Producers ging Presk er met de laatste prijs van de avond vandoor. De jury prees zijn ''volle geluid en prachtige opbouw''.

Aanbevolen artikelen