AMSTERDAM - Guns N' Roses en de Red Hot Chili Peppers krijgen een plekje in de Rock and Roll Hall of Fame.

De twee bands worden op 14 april opgenomen in het Amerikaanse museum voor muziekgeschiedenis.

Voormalig Guns N' Roses-drummer Steven Adler laat aan muziektijdschrift Rolling Stone weten dat 'een droom uitkomt' met de toetreding tot de Hall of Fame.

Ook Anthony Kiedis, de frontman van de Red Hot Chili Peppers, is blij. "Daardoor besef ik weer hoeveel ik van m'n vak houd."

Beastie Boys

Andere artiesten die volgend jaar opgenomen worden in de Rock and Roll Hall of Fame zijn hiphoptrio Beastie Boys, wijlen zangeres Laura Nyro en zanger Donovan, en rockband The Small Faces, ook wel bekend als The Faces.

Artiesten die wel genomineerd waren voor een plek in de Hall of Fame maar de lijst niet hebben gehaald, zijn onder anderen bluesgitarist Freddie King, punkband The Cure en discozangeres Donna Summer.

Kwarteeuw

Om in aanmerking te komen voor een plaats in het museum voor muziekgeschiedenis moet de eerste plaat van een band minstens een kwarteeuw oud zijn. De genomineerden worden gekozen door een commissie, waarna een jury van vijfhonderd muziekkenners de uiteindelijke keuze bepaalt.

Guns N' Roses bracht zijn eerste album Appetite for Destruction in 1987 uit, waarvan Welcome to the Jungle een grote hit werd. Red Hot Chili Peppers kwam in 1984 al met zijn debuutalbum, maar brak in pas in 1991 door met hitsingles Give It Away en Under the Bridge.