AMSTERDAM – De platenmaatschappij van Katy Perry wil zo graag dat haar nieuwe single The One That Got Away de eerste plek van de Amerikaanse hitlijst haalt, dat het de prijs ervan heeft verlaagd.

Dat meldt het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard.

In muziekwinkel iTunes betalen Amerikaanse consumenten slechts 69 dollarcent voor het liedje, terwijl dat normaal bijna het dubbele is ($ 1,29). Platenmaatschappij EMI hoopt dat Katy Perry door middel van deze strategie op nummer 1 terecht komt.

Wanneer The One That Got Away inderdaad de koppositie van de singleslijst haalt, dan is het de zesde nummer 1-hit van haar hitalbum Teenage Dream. Eerder dit jaar evenaarde ze het record van Michael Jackson door met vijf singles van één album op 1 te komen. Met een zesde nummer 1-hit zou ze het record van Jackson verbreken.

Radiostations

Billboard schrijft dat er vanwege de prijsverlaging van de single een reële kans is dat Perry met The One That Got Away haar zesde achtereenvolgende nummer 1-hit scoort. Verleden week is het aantal draaibeurten van de single op Amerikaanse radiostations met 19 procent gestegen.

Bovendien is Perry op zaterdag 10 december de presentatrice van het populaire televisieprogramma Saturday Night Live. Naar aanleiding van haar optreden daar worden er ook additionele verkopen en airplay verwacht.