AMSTERDAM - Caro Emerald boekt opnieuw muzikaal succes.

De zangeres kreeg dinsdag uit handen van Matthijs van Nieuwkerk haar zesde platina plaat voor haar debuutalbum Deleted Scenes from the Cutting Room Floor.

Dat betekent dat meer dan driehonderdduizend exemplaren zijn verkocht van het album, dat sinds 29 januari vorig jaar te koop is.

Deleted Scenes from the Cutting Room Floor ging in Europa in totaal ruim een miljoen keer over de toonbank. Het album deed het vooral goed in Groot-Brittannië en Duitsland, waar het respectievelijk driehonderdduizend en tweehonderdduizend keer werd verkocht.

Opvolger

De 30-jarige Emerald weet nog niet wanneer de opvolger van haar debuutplaat in de winkels ligt. "We zijn wel bezig met schrijven", vertelt ze in De Wereld Draait Door.

"Maar ik ga er niet echt uitspraken over doen. Ik moet eerst helemaal tevreden zijn en er zijn nu honderdduizend plannen die allemaal door elkaar lopen."

Superspannend

De zangeres mag binnenkort optreden in het Britse televisieprogramma Hootenanny van pianist Jools Holland. Jaarlijks verschijnen grote artiesten in de BBC-show, die wordt uitgezonden op oudejaarsavond. "Superspannend vind ik het."