EINDHOVEN – Bluesrockzangeres Beth Hart staat bekend om haar emotionele liedjes en gepassioneerde voordrachten. Tijdens haar concert in Eindhoven is Hart nog steeds gepassioneerd, maar wel veel ruwer.

Een en ander zal te maken hebben met de recente release van het album Don’t Explain, waarop Beth Hart samen met gitarist Joe Bonamassa oude bluesnummers bewerkt. Dat leverde een veel rauwer studioproduct op dan fans van Beth Hart van haar gewend zijn, maar nog altijd niet zo uitbundig en fel als haar concerten.

Waar Beth Hart tijdens reguliere concerten haar stevige nummers afwisselt met aanzienlijk rustiger werk – zij het met ongebreidelde energie – laat ze in het Muziekgebouw in Eindhoven horen dat ze het ook prima afkan zonder haar ballads. De nadruk ligt op krachtige songs, waarbij Hart haar vocale capaciteiten ten toon spreidt.

Al na het eerste nummer beveelt Hart het publiek in de theaterzaal hun stoelen te verlaten en voor het podium te komen staan – wat vervolgens ook massaal gebeurt. Ze lijkt bovendien een groot deel van haar setlist te improviseren, wat zorgt voor een wat rommelig verloop. Vanavond gaat Beth Hart volledig impulsief te werk.

Covers

Opvallend is het gebrek aan typische publieksfavorieten als Good As It Gets en Leave A Light On. Daarvoor in de plaats krijgen de bezoekers zeer degelijke covers voorgeschoteld van onder meer Tom Waits (Chocolate Jesus) en Melody Gardot (Your Heart Is As Black As Night), die goed passen tussen haar eigen nummers.

Hart kan het podium echter niet verlaten zonder L.A. Song (Out Of This Town) gespeeld te hebben. Dit zonder haar band, maar solo achter haar piano. De mensen die hun stoel hebben verruild hebben voor een staanplaats genieten zichtbaar, al lijkt het vooral Beth Hart zelf te zijn die de avond van haar leven heeft in Eindhoven.


Bekijk hier de touragenda van Beth Hart.