AMSTERDAM - Lionel Richie wordt maandag in het zonnetje gezet door de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard.

De zanger krijgt de Peter J. Gomes Humanitarian Award onder meer omdat hij samen met Michael Jackson het nummer We Are the World schreef.

"Richie is een van de creatiefste artiesten", zegt het hoofd van de Harvard Foundation, dat de onderscheiding elk jaar uitdeelt. "Richie heeft velen geïnspireerd met zijn artistieke en filantropische activiteiten."

De 62-jarige Richie zet zich al jaren in voor de strijd tegen borstkanker en schreef in 1985, samen met Michael Jackson, de benefietsingle We Are the World.

Destijds verscheen het nummer om geld in te zamelen tegen honger in Afrika. Vorig jaar werd het lied opnieuw uitgebracht, dit keer ging de opbrengst naar Haïti, dat door een zware aardbeving werd getroffen.

Goede doelen

De Peter J. Gomes Humanitarian Award wordt jaarlijks uitgereikt door de Harvard Foundation. Gomes was een van de oprichters van die stichting. De onderscheiding gaat naar iemand die veel voor goede doelen en aan liefdadigheid doet. Eerder ontvingen onder meer Sharon Stone en James Earl Jones de onderscheiding.