HILVERSUM – In het eerste seizoen van The Voice Of Holland zag je haar telkens slechts één of twee nummers per avond zingen, maar tijdens haar eerste concert laat Leonie Meijer horen dat ze ook een hele avond kan boeien.

Verleden najaar bracht de blonde zangeres uit de populaire televisietalentenjacht van RTL 4 haar debuutalbum Los uit, met daarop enkel Nederlandstalige nummers. Veel daarvan heeft Meijer zelf geschreven, al klinken haar eigen liedjes totaal anders dan de nummers die ze op tv zong. En dat is maar goed ook, want die covertjes kennen we nu wel.

Middels haar eigen nummers weet Meijer een extra dimensie toe te voegen aan het beeld dat het publiek tot op heden had van de zangeres. Maar pas live komt dit echt goed uit de verf. In De Vorstin in Hilversum debuteert Meijer, een jaar na The Voice.

Al vanaf opener Ik Ben Niet Van Jou wekt Meijer indruk met haar veerkrachtige stem. Met name in de vele uithalen laat ze zien wat ze in huis heeft, al zijn het juist de accenten die ze legt middels subtielere en fragielere zang waaruit blijkt dat ze haar stem volledig onder controle heeft.

Duet

Een aantal van haar liedjes blijken live beter te werken dan op plaat. Het akoestische Twijfel bijvoorbeeld, de ballad Voor Jou Vecht Ik of het aangrijpende Liever De Leegte. Op Los Van De Grond gaat ze in duet met haar achtergrondzanger (die de rol van Jeroen van der Boom vervult).

Meijer is dusdanig in haar element dat het lijkt alsof ze dit dagelijks doet. Op de juiste momenten vertelt ze een verhaaltje, geeft ze uitleg over een liedje en haalt ze anekdotes aan uit het verleden jaar. Op het podium oogt ze vriendelijk en vrolijk, waardoor ze heel toegankelijk lijkt voor het publiek.

Grapje

Mede dankzij een goed ingespeelde band verloopt het eerste volwaardige concert van Leonie Meijer geheel vlekkeloos. Totdat ze in de toegift aan het nummer Het Staat In De Sterren toekomt. Ze vergeet haar tekst en begint opnieuw, om vervolgens weer haar tekst te vergeten. Ze doet het af met een grapje.

Met een overtuigende performance, een lekkere stem en solide liedjes heeft Leonie Meijer alle ingrediënten aanboord om een breed publiek te amuseren. Helaas moeten we daar echter nog even op wachten, want dit optreden (op dezelfde grond waar ze ontdekt werd in The Voice) was voorlopig eenmalig.