AMSTERDAM – Na het kerstalbum van Justin Bieber bereikt ook het album met kerstliedjes van Michael Bublé de eerste plek in de VS. De laatste keer dat twee kerstalbums in één kalenderjaar op 1 stonden in de VS was in 1957.

Dat meldt het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard.

Michael Bublé’s album Christmas haalt nipt de bovenste positie van de albumlijst, met slecht 0,2 procent voorsprong op de nummer 2 deze week, Here And Now van Nickelback. Het is de derde keer dat een album van Bublé de toppositie haalt in de VS.

In november stond ook al het kerstalbum van Justin Bieber bovenaan de Amerikaanse albumlijst. Het gebeurde slechts één keer eerder in de VS dat twee kerstalbums in hetzelfde jaar op nummer 1 kwamen. Dat was in 1957, toen met de kerstalbums van Bing Crosby en Elvis Presley.

Populair

Merry Christmas van Bing Crosby en Elvis’ Christmas Album van Elvis Presley zijn nog altijd populaire kerstalbums. Overigens bestond Merry Christmas volledig uit materiaal dat al eerder uitgebracht was. De eerste uitvoering van het album stamt al uit 1945.

Aanvankelijk verscheen Merry Christmas van Bing Crosby als een boxset met losse singles of EP’s en pas in 1955 werd het album als een reguliere elpee uitgebracht. Twee jaar later verscheen Elvis’ Christmas Album, dat als het best verkochte kerstalbum aller tijden geldt, gevolgd door het album van Crosby.