AMSTERDAM - Doe Maar treedt niet twee, maar drie keer op met Symfonica in Rosso in het Gelredome.

Omdat ook de tweede show is uitverkocht, is woensdag de kaartverkoop voor een derde concert op 20 oktober van start gegaan. Eerder werden optredens op 17 en 19 oktober gepland.

Henny Vrienten is blij met de belangstelling. Toch hoeft een vierde show van hem niet per se. "Je weet het nooit, maar als je dan toch op stoom bent, moet je de trein niet stoppen", vertelt hij in de radioshow van Giel Beelen op 3FM.

"Maar we zijn niet 'greedy'. We willen heel graag spelen en het is fijn dat daar een vergoeding tegenover staat, maar daar gaat het niet om."

De 63-jarige zanger was in eerste instantie sceptisch over Symphonica in Rosso. "De eerste reactie was: nee, het was mooi. En dan ga je erover praten en dan komt het vuur terug", legt hij uit. "Ik zie dat smeulen, ook in de andere jongens. Dat is echt het wonder van de muziek."

Spannend

Dit jaar was het Volendamse duo Nick & Simon de hoofdact van Symphonica in Rosso. Doe Maar staat volgend jaar in het Gelredome met het 40-koppige Guido's Orchestra. "Het is heel spannend voor ons", vindt Vrienten. "Als wij beginnen te spelen, ik weet niet wat dat is, maar dan komt er een soort vuur. Heerlijk is dat."