AMSTERDAM – De Friese formatie A Silent Express verzorgt het voorprogramma van de populaire jaren tachtig-band Duran Duran tijdens vier concerten in Duitsland.

Dat laat platenmaatschappij 8ball Music weten.

In januari is A Silent Express te zien in München, Liepzig, Dortmund en Berlijn. "Het was een teleurstelling dat de show in Den Haag tot tweemaal toe werd uitgesteld en uiteindelijk helemaal niet door ging", zegt zanger Rik Annema over het afgelaste Duran Duran-concert.

"Dat we nu we voor deze vier shows in Duitsland zijn gevraagd, is nauwelijks te bevatten", vervolgt hij. "Erkenning krijgen van een band als Duran Duran is voor ons het mooiste compliment." De band uit Heerenveen noemde Duran Duran al langere tijd als groot voorbeeld.

Start

Dit voorjaar verscheen het tweede volledige album van A Silent Express, getiteld Now!, dat tevens in Duitsland werd uitgebracht. "Dit is een enorm mooie start van onze carrière in Duitsland", vindt Annema derhalve.

A Silent Express won in 2007 de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en de hitsingle Will I Be Round werd in 2011 onderscheiden met de Schaal van Rigter, omdat het de meest gedraaide Nederlandse productie was op radiozender 3FM.