AMSTERDAM - Keith Urban is succesvol geopereerd aan een poliep op zijn stembanden. De countryzanger en echtgenoot van actrice Nicole Kidman ging dinsdag onder het mes, vertelt zijn woordvoerder aan de Britse persdienst Reuters.

Urban moet nog drie weken stemrust houden. Een dag voor de operatie bedankte de 44-jarige zanger zijn fans via een videoboodschap.

"Ik wil iedereen bedanken die me het allerbeste wenst voor de operatie. Ik kan niet uitdrukken hoe dankbaar ik ben." Urban vertelde dat zijn fans hem kaartjes, bloemen en allerlei cadeautjes stuurden.

De countryzanger liep de poliep op tijdens zijn Get Closer Word Tour van dit jaar. Urban maakte die tournee nog af, maar moest een aantal andere concerten uitstellen.

Gezin

Urban trouwde vijf jaar geleden met Nicole Kidman. De actrice beviel in 2008 van dochter Sunday Rose, begin dit jaar werd Faith Margaret toegevoegd aan het gezin.

Het meisje kwam ter wereld met behulp van een draagmoeder. Eerder deze week werd bekend dat Urban een van de coaches is in The Voice of Australia.