HILVERSUM - Bohemian Rhapsody van Queen is terug op de eerste plaats van de Top 2000 van Radio 2. Dat werd vrijdag om 20.00 uur bekend nadat Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet de stembus had gesloten.

De Amerikaanse band Eagles met Hotel California en Deep Purple met Child in Time staan op nummer 2 en 3. Er werden in totaal ruim 3 miljoen stemmen uitgebracht.

Vorig jaar stootte Hotel California van de band Eagles Bohemian Rhapsody van Queen van de troon. Dat nummer prijkte jarenlang boven aan de lijst met liedjes van de afgelopen decennia. In 2005 stond Boudewijn de Groot met het nummer Avond bovenaan.

De Top 2000 bestaat sinds 1999. Het is een lijst van hits die door luisteraars is samengesteld. Radio 2 zendt de reeks uit van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond.

Hitlijsten

Vorig jaar trok de Top 2000 7,3 miljoen luisteraars. Dat liet Radio 2 in januari berekenen door onderzoeksbureau Radiocall. Ook onder meer Veronica en Q-music hebben een hitlijst waarmee ze het jaar uitluiden.

De band Queen bestaat dit jaar 40 jaar. Donderdag 24 november was de 20ste sterfdag van Freddie Mercury. De frontman van Queen stierf op 24 november 1991 aan een longontsteking die het gevolg was van aids.