AMSTERDAM – Het nummer Someone Like You van Adele staat op de eerste plek van de Q-Top 1000, de jaarlijkse muzieklijst die wordt samengesteld door luisteraars van het Nederlandse commerciële radiostation Q-music.

Q-music maakte de nummer 1 vrijdagavond bekend.

Someone Like You is tevens de hoogte nieuwe binnenkomer in de lijst. Daarmee verstoot Adele Viva La Vida van Coldplay van de eerste plek. Ook Billie Jean van Michael Jackson en Angels van Robbie Williams voerden eerdere edities van de lijst aan.

Onlangs bereikte Someone Like You de eerste plek van de Amerikaanse Top 100. Het liedje is afkomstig van Adele’s tweede album 21. Andere nummers van dat album die in de Q-Top 1000 staan, zijn Rolling In The Deep (nummer 18), Set Fire To The Rain (nummer 34) en Rumour Has It (nummer 513).

Nederlands

De hoogst genoteerde Nederlandse artiest is Guus Meeuwis met Brabant op nummer 6. Andere Nederlandse artiesten bij de bovenste 50 zijn Marco Borsato (nummer 13), Acda & De Munnik (nummer 19), Golden Earring (nummer 37), Alain Clark (nummer 38), Anouk (nummer 39) en Charlie Lownoise & Mental Theo (nummer 46).

De Q-Top 1000 werd in 2005 voor het eerst uitgezonden en geldt als tegenhanger van de Top 2000 van Radio 2 en de Top 1000 Aller Tijden van Radio Veronica. De lijst werd deze hele week uitgezonden op Q-music.