AMSTERDAM – Joe Jonas brak samen met zijn broers door als Disney-ster, maar gooit het op zijn soloplaat over een andere boeg. "Het maakt me niet uit of dingen slecht voor mijn imago zijn, ik doe het voor de muziek", zegt hij tegen NU.nl.

Jonas is mee op tour met zangeres Britney Spears. Al is de tour met Spears niet bepaald datgene dat wenkbrauwen zal doen fronsen. Het eerste dat opvalt is dat de hoes van Jonas’ album Fastlife een Parental Advisory-sticker (wegens gevloek) bevat. Niet erg Disney dus. "Daar kijken nogal wat mensen van op, ja", lacht Jonas.

"Het komt natuurlijk door de samenwerking met Lil Wayne. En nee, ik ken geen geheimen over hem en heb hem ook niet gechanteerd. Hij wilde gewoon meedoen." Het is alsnog moeilijk voor te stellen dat Lil Wayne al highfivend met Jonas in de studio stond, maar het resultaat mag er wezen in de vorm van single Just In Love.

Broers

Sowieso probeert Jonas solo meer richting de urbanmuziek te kruipen. De 22-jarige Amerikaanse zanger zat tot voor kort vast aan zijn twee broers: Nick en Kevin. Als Jonas Brothers brachten ze vier succesvolle albums uit, waarvan de laatste in 2009 verscheen.

Daarnaast verschenen de broers in series als Hannah Montana en kregen ze uiteindelijk zelf een programma op Disney Channel. Tussen het opnemen van muziek en tv door, vond Joe Jonas genoeg tijd om met zijn vrouwelijke collega’s aan te pappen.

Spijtbetuiging

Hij ging uit met Taylor Swift (en maakte er middels een telefoontje van een halve minuut een einde aan), Demi Lovato en nog een rits actrices. "Ik heb me niet altijd even netjes gedragen", aldus Jonas. "Het heeft niet zo veel zin om nu namen te noemen, maar sommige nummers kunnen best wel als een soort spijtbetuiging gezien worden."

"Met een aantal heb ik inmiddels ook gewoon weer goed contact." Maar hoewel het niet deftig is om je relatie via een telefoontje te verbreken, is het nog altijd een heldendaad in vergelijking met wat Chris Brown, zijn partner in crime op een aantal nummers, zangeres Rihanna flikte.

Schokkend

"Wat er gebeurd is in het leven van Chris Brown heeft eigenlijk niet mee gespeeld met deze keuze. Natuurlijk is het schokkend wat hij gedaan heeft, maar het ging mij vooral om de muziek. Het blijft een van de meest getalenteerde singer-songwriters die er rondloopt, dus waarom zou ik het niet doen?"

"Met Jonas Brothers zaten we best wel vast aan popmuziek, maar nu heb ik de kans om een andere kant van mij te laten zien. Het zou zomaar kunnen dat mensen die Jonas Brothers niet graag luisteren, dit wel tof vinden."

Tegenstelling

Voor iemand die zijn urbankant wil ontdekken is een tour met Britney Spears niet de meest voor de hand liggende keuze. Al blijft zijn publiek eigenlijk gewoon hetzelfde natuurlijk. "Natuurlijk is het een beetje een tegenstelling, maar je kunt Britney Spears natuurlijk niet afwijzen."

"De hele tour is zo goed voor mij als muzikant. Het is fantastisch om te zien hoe Britney met het publiek speelt, maar ook hoe ze met de pers omgaat is interessant. Uiteindelijk wil ik ook voor zoveel mogelijk mensen spelen en het doet me deugt dat veel popfans mijn muziek nog altijd goed trekken. Al sluit ik niet uit dat het in de toekomst nog extremer wordt."