AMSTERDAM - Bruce Dickinson, zanger van de Britse heavy metal-band Iron Maiden, wil vliegtuigmaatschappij Astraeus Airlines redden van de ondergang

Maandag werd bekend dat Astraeus Airlines bankroet is gegaan. Dickinson werkt al jaren als piloot voor de Britse maatschappij, naast zijn baan als zanger. Even leek het erop dat hij weer fulltime als muzikant aan de slag moest gaan.

Maar BBC News meldt dat Dickinson aan een plan werkt om de maatschappij te redden. Desnoods gaat hij zelf iets opzetten, om zo banen voor zijn (ex-)collega's te creëren.

Toevallig vloog Dickinson de laatste vlucht van Astraeus Airlines. "Toen ik na de landing de telefoon aandeed, stond deze vol met berichten over het slechte nieuws. Ook hadden een aantal investeerders die interesse toonden in het bedrijf contact opgenomen", aldus de 53-jarige zanger/piloot/ondernemer.

Dickinson vloog in 2008 zijn eigen band Iron Maiden rond de wereld in een Boeing 757 die hij mocht lenen van zijn werkgever en die speciaal werd aangepast voor de tournee van de band. Ook de stage-show en crew gingen mee. Ook voor de wereldtournee naar aanleiding van de laatste cd The Final Frontier (2010) werd het vliegtuig van stal gehaald.

Bruce als piloot: