AMSTERDAM - Auteursrechtenorganisatie Buma heeft René Froger gedagvaard om duidelijkheid te krijgen over zijn optredens tijdens besloten feesten.

De zanger zou informatie daarover hebben achtergehouden, waardoor componisten van de nummers die hij daar zong geld zijn misgelopen.

Buma komt op voor de muziekauteurs in Nederland. De organisatie verrekent reguliere optredens, maar is daarvoor bij besloten optredens afhankelijk van de informatie die de artiesten overleggen. Omdat Froger ondanks vele verzoeken weigerde hier openheid over te bieden stapte Buma naar de rechter.

Froger schrok van de dagvaarding. "Ik ben 25 jaar in de veronderstelling geweest dat alles keurig geregeld was. Ik vind dat iedereen het geld moet krijgen waar hij recht op heeft", vertelt Froger aan RTL Boulevard. "We zijn grote mensen dus we komen er altijd uit."

Tafel

De Amsterdamse zanger heeft inmiddels gehoor gegeven aan het verzoek van de organisatie. Een woordvoerder laat weten dat beide partijen sinds vrijdag met elkaar om de tafel zitten en de rechtszaak tegen hem is ingetrokken.