AMSTERDAM – De Schotse band Snow Patrol komt met zijn nieuwe album Fallen Empires binnen op de eerste plek van de Nederlandse Album Top 100 en duwt daarmee Los Angeles The Voices van de nummer 1-positie.

Dat meldt platenmaatschappij Universal Music.

Fallen Empires is het eerste album van Snow Patrol dat de bovenste positie bereikt van de Nederlandse albumlijst. Eerder bereikten de albums Eyes Open (2006) en A Hundred Million Suns (2008) de top 10 van de Nederlandse Album Top 100.

"Het is passend dat het eerste Europese land buiten Groot-Brittannië waar we een muzikale klik hadden, ook het eerste Europese land is dat ons naar nummer 1 heeft gebracht", zegt zanger Gary Lightbody trots. "Bedankt Nederland!"

Afstaan

Een week geleden kwam de door Gordon samengestelde zanggroep Los Angeles The Voices nog binnen op de eerste plek met het tweede album Because We Believe, maar moet die positie nu dus na een week al afstaan.

Toen Di-Rect-drummer Jamie Westland hoorde dat Los Angeles The Voices op nummer 1 in de albumlijst terecht was gekomen, uitte hij zijn ongenoegen door "Fuck my life" te twitteren. Zijn band bracht onlangs het album Time Will Heal Our Senses uit.