ROTTERDAM - Rapper Kleine Viezerik heeft donderdagavond in Rotterdam de State Award voor Beste Artiest in de wacht gesleept, een publieksprijs voor Nederlandse hiphop.

De prijs voor het beste album ging naar De lachende derde van rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig. Rapper Sef had met het nummer De leven de beste single. Dat meldde omroep BNN.

Nouveau Riche kreeg de award voor beste groep. Daarnaast namen Mr. Polska en Boaz v/d Beatz afzonderlijk de prijzen voor beste video en beste producer in ontvangst.

De prijsuitreiking werd georganiseerd door online hiphoptijdschrijft State Magazine, in samenwerking met onder meer BNN. De omroep wil met de prijzen een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse hiphopscene. Afgelopen maand brachten ruim 7000 mensen hun stem uit voor de awards.

Bekijk videoverslag:

Video

Tweede editie

Onder anderen Giel Beelen en Arie Boomsma reikten de prijzen uit in cultuurpodium Nieuwe Oogst tijdens Buma Rotterdam Beats. De tweede editie van de conferentie met muziekfestival over hiphop, r&b, soul en reggae, vindt plaats van donderdag tot en met zaterdag op verschillende locaties in de havenstad.