AMSTERDAM – Voor Symhonica in Rosso 2012 komt de band Doe Maar volgend jaar weer bij elkaar.

Dit maakte frontman Henny Vrienten dinsdag bekend in Austerlitz.

Vrienten noemt Symphonica in Rosso 'de juiste aanbieding' waar Doe Maar op wachtte.

"Zo'n twee maanden geleden werden we benaderd", vertelt Vrienten aan RTL Boulevard. "We vonden het heel leuk om erover na te denken en toen we er even later over gingen praten hadden we nog meer zin om het te gaan doen."

Leuke aanbieding

"Wat we in eerste plaats zoeken is een plek om samen te spelen. Toen we in 2008 een paar keer de Kuip hadden gedaan, speelden we beter dan ooit. Toen zeiden we: we bestaan weer. Het wachten was op een leuke aanbieding. Die is nu gekomen", glundert Vrienten over Symphonica in Rosso.

In 2008 gaf Doe Maar twee uitverkochte concerten in De Kuip en dit jaar stond de band met Guus Meeuwis op de bühne tijdens diens concertreeks Groots met een zachte G in het Philips Stadion.

Nieuw materiaal

Vrienten sluit niet uit dat er ter gelegenheid van het concert nieuw Doe Maar-materiaal wordt uitgebracht. "We hebben nog een jaar en we hebben nog opnames liggen." Toch zegt Vrienten niet meteen toe. "We willen niet iets uitbrengen om maar iets uit te brengen, maar alleen als we een heel goed nummer hebben."

De jaarlijkse concertreeks in Arnhem begon in 2006 met Marco Borsato, die tien shows uitverkocht. Het jaar daarop stond Paul de Leeuw vijf avonden in het stadion. De jaren daarna betraden Lionel Richie, Diana Ross en Sting het podium. De kaartverkoop voor het concert op 17 oktober begint vrijdag.

Succesvol

Doe Maar is een van de succesvolste bands uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Begin jaren '80 scoorden de vier muzikanten, met als frontmannen Ernst Jansz en Henny Vrienten, hit na hit, zoals Is dit alles, De bom, smoorverliefd, 1 Nacht alleen en Sinds 1 dag of 2 (32 jaar).

In 2000 kwam de nederpopband na 15 jaar afwezigheid weer bijeen voor een reeks van 16 reünieconcerten in Ahoy.

Doe Maar kondigt symphonica in Rosso aan