AMSTERDAM – De Engelse voetballer David Beckham zou een sleutelrol hebben gespeeld in de hereniging van de band The Stone Roses.

Dat schrijft de Britse krant The Sun.

"David was altijd een grote Stone Roses-fan", zegt een anonieme bron van de krant. "Hij raakte erbij betrokken toen hij hoorde dat het ijs gebroken was tussen Ian (Brown, zanger, red.) en gitarist John Squire." Squire en Brown hadden jarenlang ruzie.

Zowel Beckham als de bandleden van The Stone Roses zijn afkomstig uit Manchester. Beckham zou al vroeg in zijn carrière in contact zijn gekomen met Ian Brown en bassist Gay Mounfield alias Mani. "Beckham zei in niet mis te verstane bewoordingen tegen Mani dat hij band gewoonweg moest samenbrengen."

Reünie

Nadat Mounfield dit voorjaar alle hoop op een reünie van The Stone Roses de kop indrukte, leek het erop dat het nooit meer zou gebeuren. In oktober gingen er opnieuw geruchten de ronde over een reünie, die vervolgens door de band zelf bevestigd werden.

The Stone Roses bracht in zijn bestaan slechts twee albums uit: een titelloos debuutalbum in 1989 en Second Coming in 1994. De enige hit die The Stone Roses in Nederland had, was Fools Gold.