AMSTERDAM – Tim Akkerman laat na zijn breuk met Di-Rect weer van zich horen middels zijn nieuwe single Nonzero. "Mensen denken dat je in een zwart gat valt, maar dat was bij mij niet het geval." De videoclip gaat op NU.nl in première.

Tweeënhalf jaar geleden verliet Akkerman de Haagse rockgroep. In de tussentijd heeft hij gewerkt aan zijn eerste soloalbum Anno, dat op 18 november verschijnt. "Ik was vooral op zoek naar eerlijkheid", zegt hij tegen NU.nl.

"Door de snelheid ben je erg geneigd gauw met een single te komen, maar daar was ik heel waakzaam voor."

"Ik wilde iets doen waar ik honderd procent achtersta en niet omdat een of andere A&R-manager (iemand die artiesten artistiek begeleidt, red.) om de hoek kwam koekeloeren."

Tijdloos

Akkerman legt de albumtitel Anno uit. "Ik vond het een mooi woord, tijdloos. Zolang je er geen datum aan hangt dan is het geen tijdsgebonden begrip. Ik vond die metafoor wel grappig."

Muzikaal is het soloalbum van Akkerman dan ook totaal iets anders dan hij deed bij Di-Rect, dat deze week zijn tweede album met Akkermans opvolger uitbrengt. "De teksten die ik de afgelopen periode geschreven heb, gaan vooral over keuzes maken. Dat is een beetje de rode draad van het album."


Tim Akkerman - Nonzero (2011)