AMSTERDAM - Westlife heeft de kans om miljoenen te verdienen laten schieten.

De Ierse bandleden kregen een lucratief contract aangeboden, maar in plaats daarvan besloten de leden van de boyband na veertien jaar uit elkaar te gaan.

Dat vertellen drie van de bandleden vrijdag aan de Britse boulevardkrant The Sun. De groep neemt volgend jaar afscheid met een tournee.

"We hebben een miljoenendeal afgeslagen. Dat had onze levens voor altijd kunnen veranderen", zegt Kian Egan. "Maar het gaat niet om het geld. We zouden met een nieuw album meer verdienen dan een eventuele comebacktoer ooit zou opbrengen."

Volgens Shane Filan leefde het idee om te stoppen met Westlife al langer. "Je voelde de laatste tijd dat niet iedereen gelukkig was. Optreden is nog steeds geweldig, maar dat is het enige wat we nog leuk vinden."

Comeback

Het is uitgesloten dat ex-bandlid Brian McFadden terugkeert naar Westlife voor de comebacktoer. "We sms'en nog wel, maar hij komt niet terug", verzekert Kian. Brian McFadden maakte in 2004 bekend dat hij uit de band stapte om meer tijd met zijn gezin door te brengen en te werken aan een solocarrière.

Westlife brengt rond kerst nog een cd uit met de grootste hits als My Love, Flying Without Wings en Uptown Girl. Een aantal bandleden denkt erover om na de afscheidstournee te starten met een solocarrière. Kian is de enige die al een nieuwe baan heeft. Hij wordt jurylid in de Ierse versie van The Voice.