AMSTERDAM - Rapper Nas is op het nieuwe album van Amy Winehouse te horen.

De New Yorkse rapper brengt met zijn nieuwe bijdrage aan het drie jaar geleden opgenomen nummer Like Smoke een eerbetoon aan de eind juli overleden zangeres, schrijft het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard.

De 38-jarige rapper heeft na de dood van Winehouse een rap geschreven waarin hij verwijst naar haar overlijden. Dit deel is aan het originele nummer toegevoegd.

Verjaardag

Nas, die werd geboren als Nasir Jones, beweerde eerder deze maand dat Winehouses nummers Me And Mr. Jones van het album Back To Black over hem gaan. De twee hadden plannen om samen hun verjaardag te vieren, aangezien ze allebei op 14 september jarig zijn.

Ook in Me And Mr. Jones wordt naar de gezamenlijke verjaardag verwezen. De twee hebben nooit bevestigd dat ze mogelijk meer waren dan alleen vrienden.

Lioness

Like Smoke is afkomstig van het album Lioness: Hidden Treasures. Op deze plaat, die 2 december in Nederland uitkomt, staan nooit eerder verschenen nummers en nieuwe versies van Winehouse-hits.

Ook Amy's duet met Tony Bennett, Body & Soul, staat op de plaat. Het nummer was de laatste opname die Winehouse maakte. Ze overleed in juli op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van overmatig alcohol gebruik.