Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
DJ 100% Isis bij schreeuw om cultuur Leidseplein Amsterdam

DJ Isis gaat demonstranten Occupy muzikaal ondersteunen

AMSTERDAM - Isis van der Wel, bekend onder haar artiestennaam DJ Isis, gaat vrijdagmiddag op het Beursplein in Amsterdam de Occupy-demonstranten van muzikale ondersteuning voorzien.
Door NU.nl/Dennis van Luling

Al weken staat er een tentenkamp op het Beursplein dat als uitvalsbasis wordt gebruikt door de Occupy-beweging.

De protesten tegen de gang van zaken bij de grote banken begonnen op 17 september in New York met Occupy Wall Street. De actie breidde zich snel uit naar andere Amerikaanse steden en vervolgens naar steden in de rest van de wereld, zoals Berlijn, Madrid, Londen, Milaan en Amsterdam.

''Een positief verhaal neerzetten'', vat Isis haar idee voor vrijdagmiddag samen tegenover NU.nl.

''In mijn functie als nachtburgemeester van Amsterdam heb ik onderzoek laten doen naar de culturele status. 85 procent van de respondenten gaf aan behoefte te hebben aan vrije culturele ruimte. Die ontstond voorheen vooral door de kraakbeweging, maar sinds het kraakverbod en de recente beslissingen van de overheid worden we hierin beperkt.''

Sprekers

''Genoeg geklaagd, het is tijd voor oplossingen'', vindt Isis. De nachtburgemeester heeft een aantal sprekers uitgenodigd om hun inspiratie met de wereld te delen. Naast haar eigen pleidooi komen onder anderen dichter Justin Samgar en Jan Meenhorst praten over de vrije culturele ruimte.

Om 17.00 uur start het programma, dat ongeveer twee uur zal duren. Isis: ''Dit alles zal uiteindelijk worden afgesloten met een vreugdedans. Ik doe mijn muzikale duit in het zakje met een dj-set. De wereld kan wel wat liefde gebruiken. Ik wil de aanwezigen die morgen de moeite nemen om langs te komen inspireren.''

Isis roept iedereen op zich van zijn beste kant te laten zien.


Lees meer over:

dj isis

Aanbevolen artikelen