Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
amy winehouse reg traviss

Verzamelalbum Amy Winehouse in december

AMSTERDAM - Vlak voor de feestdagen verschijnt een album van Amy Winehouse met nooit eerder verschenen nummers en andere versies van Winehouses-liedjes.
Door Novum/NU.nl

"Het varieert van jazz tot hiphop", belooft Amy's vader Mitch in de Britse boulevardkrant The Sun.

Producers Mark Ronson en Salaam Remi hebben zich door uren materiaal van Winehouse geworsteld. "Het was erg moeilijk", vertelt Remi.

"Tussen de opnamen door zijn een aantal gesprekken te horen, die waren erg emotioneel." Hoewel de producer het werk zwaar vond, is hij blij meegewerkt te hebben. "Amy was bijzonder getalenteerd."

Genie

Dat ontdekte ook Mitch, de vader van de in juli overleden zangeres. "Pas toen ik met de rest van de familie ging zitten om naar deze nummers te luisteren realiseerde ik me dat Amy echt een genie was." Sommige liedjes waren ook voor Amy's ouders nieuw.

Op het album staan twaalf nummers, Winehouse zingt onder meer over slippertjes van haar ex Blake Fielder-Civil en haar strijd met drank en drugs.

Bennett

Ook Amy's duet met Tony Bennett, Body & Soul, staat op de plaat. Het nummer was de laatste opname die Winehouse maakte. Het album heet Lioness: Hidden Treasures en verschijnt op 5 december.

Van elk verkocht exemplaar wordt een pond overgemaakt naar de Amy Winehouse Foundation. Met die stichting, die Mitch Winehouse uit naam van zijn dochter oprichtte, moeten jongeren met verschillende problemen worden geholpen.


Lees meer over:

Amy Winehouse

Aanbevolen artikelen