Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Wakey! Wakey!, Mike Grubbs,

Wakey! Wakey! geen interesse in nachtleven Amsterdam

Het succes van Wakey! Wakey! begon met de soundtrack voor de populaire dramaserie One Tree Hill. "Daardoor kan ik optreden in twaalf verschillende landen", zegt zanger en acteur Mike Grubbs tegen NU.nl.
Door NU.nl/Lisa de Jongh

Grubbs groeide op in een muzikaal gezin en leerde spelenderwijs noten lezen. "Muziek was bij ons bijna een tweede taal. Ik leerde noten lezen in hetzelfde tempo als dat ik Engels leerde. Het was haast een manier van communiceren."

Toen Grubbs zijn tienerjaren in ging, leerde hij hoe muziek ook een uitlaatklep kon zijn. "Ik kon ontsnappen van de echte wereld door piano te spelen. Op dat moment groeide muziek – toen nog als hobby – door tot mijn grootste passie."

Als jonge muzikant volgde hij diverse muziekstudies en werd onderwezen in zang, piano, gitaar en zelfs opera en hoorn. "Toch bleef ik me altijd als leadzanger inzetten in bands. In Wakey! Wakey! vond ik eindelijk het stemgeluid waar ik naar zocht."

Helden

De bebaarde singer-songwriter groeide op in Brooklyn, waar hij dagelijks leden van Grizzly Bear en Beirut ‘in het wild’ ziet rondlopen. "Het is raar om je helden over straat te zien lopen. De sfeer in de stad is erg inspirerend, maar vaak ook een beetje intimiderend."

Zelf groeide Grubbs ook uit tot tienerheld, door de soundtrack van One Tree Hill te verzorgen. "Binnen een uur stond ik in de top 5 van Google, en dat was van grote invloed op mijn succes. Ik ben daar nog steeds erg dankbaar voor."

Verhaal

Grubbs weigert het verhaal achter de intrigerende albumtitel Almost Everything I Wish I Said The Last Time I Saw You… te vertellen. "Het is leuker als ik het niet vertel", zegt hij mysterieus. "Bovendien zijn er altijd twee kanten van een verhaal. Als ik de mijne nu vertel, is het oneerlijk."

Nachtleven

Grubbs kijkt uit naar zijn show in Amsterdam. "Veel artiesten zien Amsterdam als een plek om te feesten en drugs te gebruiken. Ik wil juist meer van de stad zien, het nachtleven boeit me niet zo veel. Ook ben ik benieuwd naar Zwolle."

Kijkend in de toekomst sluit Grubbs af: "Ooit zou ik wel in de grote zaal van Paradiso willen spelen. Maar goed, alleen al muziek maken en daarvan kunnen leven is een prachtig streven op zich. Dat is beter dan het winnen van de loterij."
 

Wakey Wakey staat op 4 november in Eureka, Zwolle en op 5 november in de bovenzaal van Paradiso, Amsterdam.

Aanbevolen artikelen